Flightradar

Bron: www.flightradar24.com

simulatorDe simulator van SimFlying is een tot in details natuurgetrouwe full scale cockpit van een Boeing 737NG-800. Dit vliegtuig biedt plaats aan 180 passagiers en heeft een bereik van ruim 5500 kilometer. Er kan 26.000 liter kerosine in. Het maximum gewicht om nog op te kunnen stijgen is bijna 80 ton. De Boeing 737 is een van de meest gebruikte vliegtuigtypen in de wereld. Grote kans dat je hiermee naar je vakantiebestemming vliegt!

In de simulator van SimFlying zitten veel originele onderdelen van de Boeing 737. Dat maakt de cockpit erg realistisch. Flightsimmers die met een flightsimulator programma zoals FS9 of FSX af en toe een vluchtje maken in de 737-400, zullen veel herkennen. En voor de echte doorgewinterde flightsimmers zijn alle panels en hun functies natuurlijk vertrouwd terrein. In de 737-800 NG simulator van SimFlying zijn alle systemen operationeel. Hoe vertrouwd ook, toch zul je merken dat het vliegen 'met de hand' in onze 737 simulator echt anders voelt. Dat komt niet alleen door het  ‘rondom’ beeld op een scherm van ruim 4,80 bij 1,22 meter, door het geluid of de bedieningsorganen, maar ook door het zeer realisische flightmodel dat SimFlying heeft ontwikkeld.

De cockpit biedt plaats aan vier personen: twee piloten in de frontseats, een “waarnemer “ in de observerseat en helemaal achterin een instructeur die allerlei instellingen van de simulator bedient en uitleg geeft. Tijdens de flightsimulatorsessie kunnen bezoekers van stoel wisselen.

Met het geavanceerde Instructor Station kunnen we allerlei instellingen in een oogwenk veranderen (weer, belading), het vliegtuig snel naar een andere plek repositioneren en tal van failures simuleren.  

 

 simflying cockpit 1 simflying air traffic controlsimflying flightsimulator 1