Flightradar

Bron: www.flightradar24.com

Vaak gestelde vragen (FAQ) 

• Is de flightsimulator van SimFlying voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen kan en mag in de simulator. Maar voor kinderen jonger dan 11 tot 12 jaar raden we het sterk af. Niet alleen vanwege hun beperkte lengte, maar ook omdat hun interesses die op die leeftijd meestal nog niet goed aansluiten op wat een simulatorflight voor hen te bieden heeft. De flightsimulator staat op de tweede verdieping van een voormalig defensiegebouw en is alleen per (buiten)trap bereikbaar. Dat kan problemen geven voor mensen die slecht ter been zijn. Neem bij twijfel contact met ons op!

• Is zo'n flightsimulator eng?

De flightsimulator is 100% veilig en er kan niks gebeuren. Het gevoel in een echte cockpit te zitten, het beeld om je heen en het levensechte geluid geven wel een bijzondere sensatie en af wen toe zou je zweren dat je echt scheef in de lucht hangt. Vrijwel iedereen vindt dat een kick. Heel soms echter, vindt iemand dat een onprettige sensatie, bijvoorbeeld als je toch wat last hebt van vliegangst of snel wagenziek bent. Wanneer dat gebeurt kunnen we enkele instellingen van de simulator aanpassen zodat de zintuigen minder geprikkeld worden. Dat helpt v rijwel altijd. Bovendien kun je altijd snel uit de cockpit en met beide benen op de echte grond op het grote tv scherm alles volgen wat er binnen in de cockpit gebeurt.

• Kunnen niet professionals een tijdblok voor professionals boeken?

Ja dat kan.  Zo'n professioneel tijdblok van 3,5 tot 4 uur is vooral geschikt voor gevorderden die met z'n tweeën of drieën een hele ochtend, middag of avond in de simulator willen. Bijvoorbeeld om specifieke vaardigheden of technieken te leren.  Een extra lang tijdblok kun je boeken via de pro-boekingsknop op de pro-pagina's van de website.  

• Kan ik ook op een andere wijze dan via de website een boeking maken?

In principe kan dat niet. Dankzij het feit dat het betalen met IDEAL inmiddels erg is ingeburgerd, hebben wij het boekingssysteem geautomatiseerd. Zo vermijden we fouten zoals dubbele boekingen en kunnen wij de tarieven laag te houden.

• Kan ik op een andere manier dan met Ideal betalen?

Ja, je kunt ook gewoon het verschuldigde bedrag met electronisch bankieren overmaken. Dat moet binnen 48 uur na de boeking gebeuren omdat de gemaakte reservering vervalt als de betaling niet binnen 48 uur binnen is. Die mogelijkheid biedt SimFlying uiteraard ook aan de buitenlandse klanten.  Het betalen met Ideal heeft als groot voordeel dat u uw boekingsbevestiging heel snel ontvangt. 

• Kan ik een gemaakte boeking annuleren?

Ja, dat kan. Zoals in onze Algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking geannuleerd worden tot uiterlijk 8 dagen voor de datum waarop oorspronkelijk geboekt is. De procedure voor een annulering is simpel en staat aangegeven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt. UIteraard is het voor ons nuttig om te weten waarom u wilt annuleren. Ook van een annulering ontvangt u een bevestiging van ons. Het bij de boeking betaalde bedrag wordt binnen 8 dagen na de annuleringsbevestiging terug gestort op dezelfe bankrekening als u bij de boeking hebt gebruikt..

• Kan ik een gemaakte boeking overzetten naar een andere tijd datum of tijdstip?

Ja, dat kan. Zoals in onze algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking éénmaal gewijzigd worden tot uiterlijk4 dagen voor de datum waarop oorsponkelijk geboekt is. Hoe dat moet, staat beschreven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt. U ontvangt per email bericht over de gewijzigde boekingsgegevens.

• Met hoeveel personen kunnen we naar een sessie in de flightsimulator komen?

Per gemaakte boeking kunt met maximaal 3 personen in de flightsimulator plaats nemen. Dat is tevens ook het aantal bezoekers dat we toelaten in flightsimulatorruimte. De vierde plek in de simulator is gereserveerd voor de instructeur.

•Kunnen we met onze flightsim-club komen vliegen?

In overleg kunnen we kijken naar de mogelijkheden (en kosten). Er staan nog twee uitstekende flightsim computers die via een intern netwerk met de 737 simulator in een multi-player configuratie gebracht kunnen worden. Wie er niet tegenop ziet ze via de trap naar boven te brengen, kan een eigen computer meenemen. Monitors (19”, 18,5” en 17”) zijn aanwezig. Zaterdagen en zondagen zijn prima dagen voor een club-sessie maar het zijn doorgaans drukke dagen. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden en kosten voor een clubsessie tijdig contact met ons op via info@simflying.nl

 •Kunnen we met IVAO of VATSIM  een simulatorvlucht maken?

De computers van de flightsimulator zijn niet gekoppeld zijn aan het internet. Daarom is online vliegen met VATSIM of IVAO niet mogelijk.  In samenwerking met IVAO houden we een aantal malen per jaar IVAO-events. Tijdens die events kunnen groepen van 5 tot 6 vliegers met IVAO vliegen.  Geweldig leuk én leerzaam om te doen en mee te maken.  Meer informatie en de data voor deze events is te vinden op de website van IVAO. 

• Wat houdt een flightsimulator vlucht precies in?

Onze policy is om u zo veel mogelijk “netto-vliegtijd” in de simulator te laten doorbrengen en in te spelen op wat u wilt weten en meemaken. Dat betekent dat we alle uitleg van de instructeur in de simulator doen zonder een 'tafelgesprek' vooraf. Die uitleg stelt u in staat om meteen zelf in de pilotseats te zitten en binnen 5 minuten het luchtruim te kiezen. Gaandeweg de vlucht krijgt u stap voor stap verdere uitleg over het wat en waarom van de handelingen die u als piloot verricht. Het vliegen in de simulator kan helemaal afgestemd worden op wat u als flightsimmer zelf spannend of interessant vindt. Veel starten en landen? Mankementen simuleren? Slecht weer of procedures trainen? Het kan allemaal en u zult merken hoe snel die anderhalf uur omvliegen!

• Moet je voor een sessie in de flightsimulator nog ergens rekening mee houden?

Op tijd komen natuurlijk! Er is vaak geen enkele uitloop in de tijd mogelijk omdat de simulator weer gereed en schoon moet worden gemaakt voor de volgende bezoekers. Trek gemakkelijke kleding aan. Hoge hakken zijn niet handig en met een hongerig of dorstig gevoel de simulator in gaan, ook niet. Maar verder is er niets bijzonders om rekening mee te houden.

 

Toch nog een vraag?  Stel die gerust via het contactformulier op deze website!