Flightradar

Bron: www.flightradar24.com

De Boeing-737NG flight simulator van SimFlying

simulatorDe flight simulator van SimFlying wordt vooral door professionele vliegers gebruikt. Het is een tot in details natuurgetrouwe full scale cockpit van een Boeing 737NG-800. Dit vliegtuig biedt plaats aan 180 passagiers en heeft een bereik van ruim 5500 kilometer. Er kan 26.000 liter kerosine in. Het maximum gewicht om nog op te kunnen stijgen is bijna 80 ton. De Boeing 737 is een van de meest gebruikte vliegtuigtypen in de wereld. Grote kans dat je hiermee naar je vakantiebestemming vliegt!

In de flight simulator van SimFlying zitten veel originele onderdelen van de Boeing 737. Dat maakt de cockpit erg realistisch. Alle meters, schermen, knoppen en hendels doen wat ze in een echte Boeing 737 ook doen. Niet schrikken van deze wirwar van knopjes en lampjes. Voor jouw vlucht heb je lang niet alles nodig! Drie projectoren zorgen voor een ‘rondom’ beeld op een scherm van ruim 4,80 bij 1,22 meter. Bekijk Schiphol of je woonplaats vanuit de lucht!

De cockpit biedt plaats aan vier personen: twee piloten in de frontseats, een “waarnemer “ in de observerseat en helemaal achterin een instructeur die allerlei instellingen van de simulator bedient en uitleg geeft. Tijdens de flight simulatorsessie kunnen bezoekers van stoel wisselen.


simflying cockpitview

Enkele technische gegevens