Flightradar

Bron: www.flightradar24.com

Vaak gestelde vragen (FAQ) 

 

• Ik wil een simulator vlucht cadeau geven, maar ik weet nog geen exacte datum.

Als u een simulatorvlucht cadeau wil geven, maar u weet niet wanneer de ontvanger van het cadeau zou willen komen vliegen,  kunt u toch een boeking maken. U kiest dan gewoon een willekeurige datum en tijdstip uit via de agenda op de boekingspagina. Liefst een datum zo ver mogelijk weg. Na afronding van de boeking en betaling ontvangt u een bevestigingsemail. In deze email staat een link waarmee u of de ontvanger van het cadeau (dan moet u de bevstingsemail naar hem/haar doorsturen), eenvoudig de boekingsdatum en/of het aanvangstijdstip kunt wijzigen.  Let op: geef uw eigen naam, emailadres en woonadres op bij het maken van de cadeauboeking. Daar worden namelijk de bevestigingsemails, de cadeaubon en het boekje Flying Skills naar toe gestuurd. Op die manier kan het een verrassing blijven voor degene die het cadeau onvangt. En natuurlijk niet vergeten om bij het maken van de boeking aan te vinken dat u een cadeaubon en het boekje Flying Skills toegestuurd wil krijgen!

• Is de flight simulator van SimFlying voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen kan en mag in de simulator. Maar voor kinderen jonger dan 11 à 12 jaar raden we het sterk af. Niet alleen vanwege hun beperkte lengte, maar ook omdat hun interesses die op die leeftijd meestal nog niet goed aansluiten op wat een simulatorvlucht hen te bieden heeft. De flight simulator staat op de tweede verdieping van een voormalig defensiegebouw en is alleen per (buiten)trap bereikbaar. Dat kan problemen geven voor mensen die slecht ter been zijn. Neem bij twijfel contact met ons op!

• Is zo'n flight simulator eng?

De flightsimulator is 100% veilig en er kan niks gebeuren. Het gevoel in een echte cockpit te zitten, het beeld om je heen en het levensechte geluid geven wel een bijzondere sensatie en af en toe zou je zweren dat je echt scheef in de lucht hangt. Vrijwel iedereen vindt dat een kick. Heel soms echter, vindt iemand dat een onprettige sensatie, bijvoorbeeld als je toch wat last hebt van vliegangst of snel wagenziek bent. Wanneer dat gebeurt kunnen we enkele instellingen van de simulator aanpassen zodat de zintuigen minder geprikkeld worden. Dat helpt vrijwel altijd. Bovendien kun je altijd snel uit de cockpit en met beide benen op de echte grond op het grote tv scherm alles volgen wat er binnen in de cockpit gebeurt.

• Kunnen niet professionals een tijdblok voor professionals boeken?

De boekingsmodule van de website maakt dat weliswaar mogelijk, maar 3,5 uur in de simulator is misschien wat aan de lange kant. De pro-boekingen hebben een langere tijdsduur omdat er meerdere vliegers zijn die elkaar afwisselen.  Maar wanneer je met drie of vier personen wil komen, die dan natuurlijk ook graag allemaal zelf willen vliegen, dan is een extra lang tijdblok van 3,5 tot 4 uur heel geschikt. Deze extra lange tijdblokken zijn te boeken via de pro-boekingsknop op de webpagina's voor professionals. 

• Kan ik ook op een andere wijze dan via de website een boeking maken?

In principe kan dat niet. Omdat het betalen met IDEAL inmiddels heel gewoon is, hebben wij het boekingssysteem geautomatiseerd. Zo vermijden we fouten zoals dubbele boekingen en kunnen wij de tarieven laag te houden.

• Kan ik op een andere manier dan met Ideal betalen?

Ja, je kunt ook gewoon het verschuldigde bedrag met electronisch bankieren overmaken. Dat moet vrij snel na de boeking gebeuren omdat de gemaakte reservering vervalt als de betaling niet binnen 48 uur binnen is. Die mogelijkheid biedt SimFlying uiteraard ook aan de buitenlandse klanten. Het betalen met Ideal heeft als groot voordeel dat u uw boekingsbevestiging heel snel binnen heeft. 

• Kan ik een gemaakte boeking annuleren?

Ja, dat kan. Zoals in onze Algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking geannuleerd worden tot  uiterlijk 8 dagen voor de datum waarop oorspronkelijk geboekt is. De procedure voor een annulering is simpel en staat beschreven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt. Ook van een annulering ontvangt u een bevestiging van ons. Het bij de boeking betaalde bedrag wordt binnen 8 dagen na de annuleringsbevestiging terug gestort op dezelfe bankrekening als u bij de boeking hebt gebruikt.

• Kan ik een gemaakte boeking overzetten naar een andere tijd datum of tijdstip?

Ja, dat kan. Zoals in onze algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking éénmaal gewijzigd worden tot uiterlijk 4 dagen voor de datum waarop oorsponkelijk geboekt is. De procedure voor het wijziging van een boeking is simpel en staat beschreven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt.  U ontvangt per email een bevestiging van de door u gewijzigde boekingsgegevens.

• Met hoeveel personen kunnen we naar een sessie in de flightsimulator komen?

Per gemaakte boeking kunt u met maximaal 3 personen in de flight simulator plaats nemen. Dat is tevens ook het aantal bezoekers dat we toelaten in flightsimulatorruimte. De vierde plek in de simulator is gereserveerd voor de instructeur.

• Wat houdt een flight simulator vlucht precies in?

Onze policy is om u zo veel mogelijk “netto-vliegtijd” in de simulator te laten doorbrengen en in te spelen op wat u wilt weten en meemaken. Dat betekent dat we alle uitleg van de instructeur in de simulator doen zonder een 'tafelgesprek' vooraf. Die uitleg stelt u in staat om meteen zelf in de pilotseats te zitten en binnen 5 minuten het luchtruim te kiezen. Gaandeweg de vlucht krijgt u stap voor stap verdere uitleg over het wat en waarom van de handelingen die u als piloot verricht. Het vliegen in de simulator kan helemaal afgestemd worden op wat u zelf spannend of interessant vindt. Veel starten en landen? Mankementen simuleren? Slecht weer? Het kan allemaal en u zult merken hoe snel die twee uur omvliegen!

• Moet je voor een sessie in de flight simulator nog ergens rekening mee houden?

Op tijd komen natuurlijk! Er is vaak weinig uitloop in de tijd mogelijk omdat de simulator weer gereed en schoon moet worden gemaakt voor de volgende bezoekers. Trek gemakkelijke kleding aan. Hoge hakken zijn niet handig en met een hongerig of dorstig gevoel de simulator in gaan, ook niet. Maar verder is er niets bijzonders om rekening mee te houden.

 • Beweegt de flightsimulator? 

Nee, de flightsimulator is een zogeheten FTD (Fixed Training Device). Omdat de flightsimulator veel door professionals wordt gebruikt, hebben we geïnvesteerd in een natuurgetrouwe werking en een complete uitrusting.
De flightsimulator moet vliegen zoals een echte Boeing 737 doet. En natuurlijk moet ook alles werken zoals in het echt. Dus geen knopjes die er alleen maar voor de sier zitten...  Het bewegen zul je trouwens niet echt missen want het grote rondom scherm en enkele andere voorzieningen zorgen er voor dat je zintuigen je vertellen dat je beweegt...!   

Toch nog een vraag?  Stel die gerust via het contactformulier op deze website!