Flightradar

Bron: www.flightradar24.com

Vaak gestelde vragen (FAQ) 

• Hoe goed is de flightsimulator van SimFlying ?
De 737 simulator van SimFlying is geen bouwpakketversie. Er zijn veel originele boeing onderdelen in verwerkt. Andere onderdelen zijn in eigen beheer ontwikkeld om ze zo natuurgetrouw mogelijk te krijgen. Veel zorg is besteed aan het flightmodel en de controlloading. Hierdoor heeft de sim een zeer realistisch aerodynamisch vlieggedrag.  Standaard is de sim afgesteld op een Boeing NG 737-800 met alle bijbehorende eigenschappen van de officiele Fcom van de 700-800-900 serie. Desgewenst kan ook het flightmodel van de 700 en 900 ingesteld worden. De nav-data zijn actueel en komen van het Zweedse Navigraph. De simulator is niet JAR gecertificeerd, maar hij voldoet aan vrijwel alle specificaties van een FTD (Flight Training Device) en FNTP (Flight and Navigation Procedures Trainer) volgens de JAR-STD 1A.

• Wat kun je op de 737 simulator allemaal trainen en oefenen?
In principe kan in de simulator het hele programma aan trainingsonderdelen doorlopen worden. RAW-data vliegen, maar uiteraard ook alle soorten approaches of andere vluchtfasen. En natuurlijk MCC, procedures en 'non-normal situations'.  Allemaal nuttig om je skills op peil te houden of je voor te bereiden op je grading. SimFlying staat bekend om zijn zeer effectieve aanpak voor 737 familiarisation en het onder de knie krijgen van de handling van een 737.  Dat is nuttig voor degenen die niet of zeer weinig 737 ervaring hebben.
Het instructor station is vanuit de observerseat bedienbaar door een derde vlieger en bevat een veelheid aan scripts voor repositioning en failures. Een videocamera neemt het trainingsverloop op zodat je bepaalde aspecten nog eens kunt evalueren.

• Kun je eerst een kijkje nemen?
Ja dat kan. Neem contact op met SimFlying via het contactformulier of via info@simflying.nl  

• Mag je een instructeur meenemen?
Ja natuurlijk, dat gebeurt heel regelmatig.  Het kan ook als je met drie vliegers komt. Er is in de sim plaats voor 4 personen. Als je dat te vol vindt, kan een van de vliegers buiten de sim het verloop binnen volgen op het grote flatscreen en het instrumenmt panel aan de buitenzijde van de sim. .  

• Moet ik perse 3,5 uur boeken?
Nee. Je kunt ook via de boekingsknop op de homepage een boeking van 2 uur maken.
Maar de meeste professionele gebruikers komen met z'n tweeën of drieën en vinden twee uur te kort voor een serieuze training. Vandaar het 3,5 -uurs tijdblok en een bijbehorend aantrekkelijk tarief voor onze professionele klanten. Als je geen geschikte datum/tijdstip kunt vinden bij de beschikbare tijdblokken van 3,5 uur, kun je ook twee achtereenvolgende blokken van 2 uur boeken. Het prijsverschil met een blok van 3,5 uur krijg je dan teruggestort.

• Kan ik ook twee blokken van 2 uur boeken als ik geen geschikt tijdblok van 3,5 uur kan vinden?
Ja dat kan.  Gebruik daarvoor de BOEK HIER ONLINE knop op de homepage. Je komt dan op de boekingspagina met tijdblokken van 2 uur. Boek (en betaal) eerst het eerste tijdblok, en vervolgens het tweede (aansluitende) tijdblok. De meerkosten van twee afzonderlijke tijdblokken ten opzichte van een tijdblok van 3,5 uur, worden teruggestort op je bankrekening. 

• Kan ik ook op een andere wijze dan via de website een boeking maken?
In principe kan dat niet. Dankzij het feit dat het betalen met IDEAL inmiddels erg is ingeburgerd, hebben wij het boekingssysteem geautomatiseerd. Zo vermijden we fouten zoals dubbele boekingen en kunnen wij de tarieven laag te houden. 

• Kan ik op een andere manier dan met Ideal betalen?
Ja, je kunt ook gewoon het verschuldigde bedrag met electronisch bankieren overmaken. Dat moet binnen 48 uur na de boeking gebeuren omdat de gemaakte reservering vervalt als de betaling niet binnen 48 uur binnen is. Die mogelijkheid biedt SimFlying uiteraard ook aan de buitenlandse klanten. Het betalen met Ideal heeft als groot voordeel dat je de boekingsbevestiging heel snel binnen hebt.

• Kan ik een gemaakte boeking annuleren?
Ja, dat kan. Zoals in onze Algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking geannuleerd worden tot uiterlijk 8 dagen voor de datum waarop oorspronkelijk geboekt is. De procedure voor een annulering is simpel en staat beschreven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt. Ook van een geannuleerde boeking krijgt u per email een bevestiging. Het door u betaalde bedrag wordt binnen 8 werkdagen terug gestort op dezelfde bankrekening als u gebruikt hebt boij de betaling.   
 
• Kan ik een gemaakte boeking overzetten naar een andere tijd datum of tijdstip?
Ja, dat kan. Zoals in onze algemene voorwaarden is opgenomen kan een boeking éénmaal gewijzigd worden tot uiterlijk 4 dagen voor de datum waarop oorsponkelijk geboekt is. De procedure voor een annulering is simpel en staat aangegeven in de boekingsbevestiging die u na boeking en betaling per email ontvangt. U ontvangt per email een bevestiging van de door u gewijzigde boekingsgegevens.

• Moet je voor een sessie in de flightsimulator nog ergens rekening mee houden?
Op tijd komen natuurlijk! Er is vaak geen enkele uitloop in de tijd mogelijk omdat de simulator weer gereed en schoon moet worden gemaakt voor de volgende bezoekers. Trek gemakkelijke kleding aan. Hoge hakken zijn niet handig en met een hongerig of dorstig gevoel de simulator in gaan, ook niet. Maar verder is er niets bijzonders om rekening mee te houden.

• Biedt SimFlying de mogelijkheid voor een abonnement?
Abonnementen zijn mogelijk voor “crew's“. Dat heet dan een crew-membership en het biedt behalve een heel aantrekkelijk tarief nog een aantal specifieke voordelen. Hoe het werkt en welke spelregels gelden, staat beschreven in het crewreglement.