jouw simflight
op maat

Flightsimmers experience

Flightsimulatie is fascinerend. In de Boeing 737NG simulator van SimFlying kun je echte gevoel ervaren. Klaar voor een van onze ‘challenge flights’ of liever jouw eigen vlucht?  Test je skills of leer bij met een van onze ‘advanced courses’ vanuit de professionele praktijk.

 

Jouw simflight op maat

2 of 3,5 uur vliegen, alleen, samen of met z’n drieën vanaf slechts € 119,00

anker

Jouw simflight op maat

 • professionele flightsimulator en professionele begeleiding/instructie
 • je eigen vluchtplan, een van onze challenge flights en/of een lesmodule
 • individueel, met z’n tweeën of drieën,  2 uur of 3,5 uur echte vliegtijd
 • afgestemd op jouw ‘level’ en interesse, van beginner tot specialist
 • lesmodules : o.a. handling en manual flight, approach techniques, failures
 • vlucht begeleiding met ATC mogelijk
 • plezierige en relaxte atmosfeer
 • video, foto’s en uitdraai van jouw flighttrack en performance

Vlucht naar keuze

Je eigen vluchtplan

Neem je eigen vluchtplan of vluchtidee mee. Zet het zelf of met onze hulp in de Flight Management Computer.  Als je wil begeleiden we je met ATC en de nodige instructie tijdens de vlucht. Ontdek zo de overeenkomsten en verschillen tussen thuis achter de computer en de echte praktijk.  Leuk, spannend en heel leerzaam!

Onze challenge flights

Heb je als flightsimmer al de nodige ervaring en wil je een vlucht met uitdagingen? Dan is een van onze challenge flights wat voor jou! Je krijgt een flightplan in de hand met ingebouwde lastige situaties of omstandigheden.  Het wordt een pittige vlucht met o.a. navigatie, communicatie en time management.  Heel geschikt om samen met een co-pilot te doen en zo allebei een hoop op te steken.

Advanced courses

Of je nu weinig of al veel ervaring hebt: er valt altijd nog wel wat te leren. Individueel, of met z’n tweeën of drieën, dus vrijwel de volledige tijd echt aan het vliegen. Onze advanced courses geven je op een plezierige en informatieve manier een stevige theoretische basis en praktische vaardigheden waar je thuis achter de simcomputer veel aan hebt.  Ontleend aan onze dagelijkse professionele praktijk.  Meer weten over de verschillende lesmodules?  Kijk hier.

anker

In de luchtvaart staat veiligheid voorop. Ook SimFlying sluit aan bij het beperken van de risico’s op overdracht van het Coronavirus. Daarom kunnen voorlopig geen boekingen gemaakt worden. Wij vragen hiervoor uw begrip.

 

 

 

 

 

 

Boeking

Gratis

Categorie:

B737-800NG FLIGHTSIMULATOR

SimFlying’s B737-800NG flightsimulator is in eigen beheer ontwikkeld. Er is veel originele hardware gebruikt dus het voelt net zo robuust en stevig aan als in het echt.  Om een accuraat vlieggedrag te krijgen – nodig voor professioneel gebruik –  draait de simulator op professionele software.  Daardoor reageert de sim realistisch op jouw stuurbewegingen.  Uiteraard zijn alle systemen volledig operationeel. Verdere technische details:  11 computers doen het werk, 3 beamers geven een 180 graden visual, twee motoren zorgen voor controlloading. Met het Instructor Station veranderen we positie, weersomstandigheden, load en fuel in een oogwenk.

 

 • Accuraat B737-800 flightmodel
 • Elevator Controlloading
 • Alle systemen operationeel
 • Smith/Boeing type FMC
 • Instructor Station, bedienbaar vanuit observer/instructor seat
 • 7 kanaal geluidsysteem
 • 4-way intercom Telex system
 • ATC met behulp van eigen Radar Station

anker

Advanced Course lesmodules

voor beginners tot experts

Manual Flight

In de lesmodule “Manual Flight” leer je hoe je ook zónder autopilot in control blijft over de B737.  Het is een training die we ook aan professionals geven. Je leert de technieken voor ‘stick handling’ en de manier waarop je de instrumenten kunt uitlezen.

Wie thuis met een joystick of stuur vliegt, zal merken dat dat erg lastig is. Daarom krijg je ook tips voor de instellingen die je thuis kunt maken om het stuurgedrag van jouw vliegtuig(en) realistischer te maken.

SID’s en Approaches

Het vliegen van een voorgeschreven vertrekroute (SID) en het netjes uitvoeren van een approach is een kunst op zich. Oók met de autopilot aan.  In deze lesmodule leer je hoe je de luchthaven kaarten moet toepassen en hoe je  valkuilen bij het vliegen van een SID en approach kunt tackelen.  We laten je kennismaken met de verschillende typen approaches en met de timing en volgorde van belangrijke handelingen.  Deze lesmodule is pittig, maar het geeft je vaardigheden en kennis een flinke boost. En je kunt het thuis meteen toepassen!

Failure Management

De lesmodule ‘failure management’  is voor de meer avontuurlijk ingestelde flightsimmers. Wat doe je als er een belangrijk systeem of een motor niet meer werkt? Je leert omgaan met de gevolgen van een failure voor het veilig in de lucht houden en op de grond zetten van je vliegtuig.  Je maakt intensief kennis met de procedures, checlists en stappen die doorlopen moeten worden om niet van kwaad tot erger te komen.  In de lesmodule komen ook aspecten als tijdsdruk, samenwerking en flightplanning aan bod.  Een intensieve en spannende belevenis!