Samen met je vrienden

Leer vliegen in een echte Airbus A320, in de simulator van SimFlying. Boek nu je vlucht samen met je flightsim-maatje!

Boek nu je Airbus-vlucht

SimFlying biedt alles voor de flightsimmer

  • Gratis gebruik van LIDO of Jeppesen kaarten
  • Uitgebreide briefing vooraf met echte piloten
  • Uitdagende routes met of zonder failures
  • Verschillende trainingsprogramma’s 

Advanced Course lesmodules

Manual Flight

In de lesmodule “Manual Flight” leer je hoe je ook zónder autopilot in control blijft over de Airbus A320 met de fly-by-wire technologie. Je leert de technieken voor ‘stick handling’ en de manier waarop je de instrumenten kunt uitlezen. Niet is leuker dan ‘op de hand’ vliegen!

Wie thuis met een joystick of stuur vliegt, zal merken dat dat erg lastig is. Daarom krijg je ook tips voor de instellingen die je thuis kunt maken om het stuurgedrag van jouw vliegtuig(en) realistischer te maken.

SID’s en Approaches

Het vliegen van een voorgeschreven vertrekroute (SID) en het netjes uitvoeren van een approach is een kunst op zich. Oók met de autopilot aan. In deze lesmodule leer je hoe je de luchthaven kaarten moet toepassen en hoe je valkuilen bij het vliegen van een SID en approach kunt tackelen. We laten je kennismaken met de verschillende typen approaches en met de timing en volgorde van belangrijke handelingen. Deze lesmodule is pittig, maar het geeft je vaardigheden en kennis een flinke boost.

Failure Management

De lesmodule ‘failure management’  is voor de meer avontuurlijk ingestelde flightsimmers. Wat doe je als er een belangrijk systeem of een motor niet meer werkt? Je leert omgaan met de gevolgen van een failure voor het veilig in de lucht houden en op de grond zetten van je vliegtuig. Je maakt intensief kennis met de procedures, checklists en stappen die doorlopen moeten worden om niet van kwaad tot erger te komen. Een intensieve en spannende belevenis!

 

Bekijk onze Airbus A320

In deze video neemt Dutch Sim Pilot je mee in onze Airbus A320-simulator voor een vlucht naar Innsbruck (LOWI)!

Flightsimmer trainingsprogramma

Een 12-uurs trainingsprogramma tegen een scherp tarief van €1000 voor maximaal twee personen. Bestel de strippenkaart en start je training.

Les 1: introductie Airbus A320

Maak kennis met de cockpit van de Airbus A320. Belangrijk in deze les is het handmatig vliegen. Je leert de technieken voor ‘stick handling’ en de manier waarop je de instrumenten kunt uitlezen. Je leert de belangrijkste vaardigheden voor de volgende lessen.

De training duurt 3 uur.

Les 2: uitvoeren ILS landing 

Een ILS landing kan je zowel handmatig als op de autopilot uitvoeren. Beide aspecten komen in de tweede training naar voren. Het op tijd voorbereiden, en het nauwkeurig uitvoeren van de checklists is een belangrijk onderdeel.

De training duurt 3 uur.

Les 3: vliegen van SID’s en approaches

Het vliegen van een voorgeschreven vertrekroute (SID) en het netjes uitvoeren van een approach is een kunst op zich. Oók met de autopilot aan. Het is ook onderdeel van onze Advanced Course, en onderdeel van dit trainingsprogramma.

De training duurt 3 uur.

Les 4: volledige vlucht!

De laatste les staat in het teken van het uitvoeren van een vlucht van a tot z. Je start aan de gate met de motoren uit. Je vliegt een SID af, en tijdens de vlucht start je de voorbereidingen voor de landing. Tot slot is het tijd voor de landing op een vliegveld naar keuze!

De training duurt 3 uur.