Airbus A320

Binnenkort beschikbaar bij SimFlying: een gloednieuwe Airbus A320-simulator!

Boek hier je a320-vlucht

Een tour door onze simulator

Primary Flight Display 

Onderdeel van de grote schermen in de cockpit is het PFD. Aan de linkerkant van de PFD bevindt zich de snelheidsindicator, weergegeven in knopen (Indicated Airspeed). Een soortgelijke balk is weergegeven aan de rechterkant waarin de hoogte in feet wordt weergegeven. Ook het grijze ‘naaldje’ aan de rechterzijde is een must-have voor het manueel vliegen. Deze meter vermeldt namelijk de rate of climb of rate of descent, oftewel, hoe snel je stijgt of daalt.

Dan het middelste scherm binnen het PFD. Hier bevindt zich de kunstmatige horizon, waarbij de pitch van het vliegtuig te zien is. Ook de koers is in de daaronder weergegeven meter af te lezen.

Throttle Quadrant

Met het Throttle Quadrant bedien je  de motoren van de Airbus A320. De gashendels (throttles) zijn daarin voor jouw vlucht het belangrijkst. In tegenstelling tot de Boeing 737NG gebruik je bij de Airbus vaste standen om meer vermogen aan de motoren te geven.

Flight Control Unit

De Flight Control Unit, algemeen bekend als de FCU, is een cruciaal onderdeel van het systeem van de Airbus A320. Het speelt een cruciale rol bij de veilige en efficiënte werking van het vliegtuig, en is daarmee het hart van het vliegtuig. De FCU is verantwoordelijk voor het beheer en de controle van verschillende functies, waaronder de automatische piloot.