Maak kennis met SimFlying

SimFlying biedt de mogelijkheid om tegen een scherp tarief te vliegen in een Boeing 737-simulator. Of dat nou voor professionele trainingen is, of voor de fun, onze instructeurs helpen je graag.

Over ons

Boek nu een simsessie

In 2011 is SimFlying opgericht door Peter de Graaf en eind 2012 werden de eerste klanten ontvangen. In de loop der jaren is SimFlying organisch sterk gegroeid, wat in 2018 en 2019 leidde tot een praktisch volgeboekte agenda, veelal assessment-trainingen voor professionals.

Vanaf maart 2020 t/m juni 2021 is SimFlying gesloten geweest vanwege de coronapandemie.
Halverwege 2021 heeft Peter het stokje overgedragen aan Toby Enzerink & Matthijs Tissen, alhoewel nog altijd actief op de achtergrond als sim-technicus. Samen met een team van enthousiaste instructeurs draait SimFlying weer op volle toeren.

SimFlying is voornemens om in de toekomst haar aanbod uit te breiden met een tweede simulator, een Airbus A320.

Het team van SimFlying

Mede-eigenaar

Matthijs Tissen

Matthijs is mede-eigenaar van SimFlying en eigenaar van VlieglesDeal. Matthijs is het liefst in de lucht. Hij heeft zijn PPL en vliegt regelmatig vanaf Vliegveld Hilversum. In het verleden heeft hij Nederland vanaf Flight Level 1200 gefotografeerd, zie ook FL1200.nl.

Mede-eigenaar

Toby Enzerink

Toby is mede-eigenaar van SimFlying. Daarnaast werkt hij als Drone Consultant bij AirHub, en heeft hij een achtergrond in de bemande luchtvaart met de studie Aviation. 

Oprichter

Peter de Graaf

Peter is de oprichter van SimFlying. Jarenlang heeft hij met passie aan SimFlying gewerkt. Toch is Peter niet volledig gestopt. Hij is namelijk betrokken bij het onderhoud van de simulator en is zo nu en dan als instructeur te vinden bij SimFlying. 

Instructeurs

Boris Spoelstra
Instructeur Boeing 737NG

Boris wist vanaf zijn zesde jaar dat hij werkzaam wilde zijn in de cockpit. Het begon spelende wijs met flight simulator op de computer. Al snel is dit een hobby geworden die hij nog steeds beoefend thuis achter zijn eigen kleine simulator. Uiteindelijk heeft Boris in 2021 zijn vliegbrevet bij EPST gehaald na een mooi avontuur in Griekenland en simulator training in Maarssen. Nu wil Boris graag zijn passie overbrengen via SimFlying en luchtvaart enthousiastelingen een mooie ervaring geven.

Diego Klaverweide
Instructeur Boeing 737NG

Na twaalf jaar als officier bij de Koninklijke Landmacht heeft Diego de keuze gemaakt zijn droom te verwezenlijken. Hij heeft de vliegopleiding bij EPST afgerond waar hij geen seconde spijt van heeft. Diego heeft op enkel- en meermotorige vliegtuigen gevlogen, en als kers op de taart in de 737NG-simulator. Veel of weinig ervaring, dat maakt niet uit, Diego zorgt altijd voor een sessie op maat!

Dylan Barg
Instructeur Boeing 737NG

Dylan studeert op het moment bij AIS Flight Academy. De passie voor het vliegen is al vanaf jongs af aan begonnen. Naast zijn opleiding werkt hij graag met simulatoren en vliegt hij zelf graag in een B737 simulator. Hij wilt graag zijn passie doorgeven en iedereen eens een kijkje te laten nemen in de cockpit van de B737. Na zijn opleiding hoopt hij een mooi plekje in de cockpit te kunnen vinden. Tijdens de opleiding assisteert hij iedereen graag in de simulator van SimFlying.

Matthijs Rood
Instructeur Boeing 737NG

Matthijs is in februari 2020 afgestudeerd als piloot bij EPST en heeft voor die tijd de opleiding ‘Aviation’ gevolgd in Amsterdam. Met deze achtergrond wil hij graag zijn passie voor het vliegen en de luchtvaart delen met anderen.

Lavignia Vlug
Instructeur Boeing 737NG

Lavignia is in april 2021 afgestuurd als commercieel piloot bij EPST. Naast flinke ervaring met instructie geven tijdens sportlessen, vind ze het super leuk om dit nu ook in de vliegwereld te mogen doen. Haar motto tijdens haar sportlessen is “ieder kan meedoen op zijn of haar eigen niveau” en zal dit ook toepassen tijdens het vliegen.

De simulator

De Boeing 737 is een van de meest gebruikte vliegtuigtypen in de wereld. Grote kans dat je hiermee naar je vakantiebestemming vliegt! SimFlying’s B737-800NG flightsimulator is in eigen beheer ontwikkeld. De flightsimulator is een tot in details natuurgetrouwe full-scale cockpit van een Boeing 737-800. De simulator maakt gebruik van speciale professionele software zodat het vlieggedrag en de krachten op de stuurorganen erg realistisch is.

Lees meer over onze simulator