Over ons

In 2011 is SimFlying opgericht door Peter de Graaf en eind 2012 werden de eerste klanten ontvangen. In de loop der jaren is SimFlying organisch sterk gegroeid, wat in 2018 en 2019 leidde tot een praktisch volgeboekte agenda, veelal assessment-trainingen voor professionals.

Vanaf maart 2020 t/m juni 2021 is SimFlying gesloten geweest vanwege de coronapandemie.

Halverwege 2021 heeft Peter het stokje overgedragen aan Toby Enzerink & Matthijs Tissen, alhoewel hij nog altijd actief op de achtergrond sim-technicus is. Samen met een team van enthousiaste instructeurs draait SimFlying weer op volle toeren.

Sinds juni 2023 is SimFlying verhuisd naar een groter en moderner pand in Aalsmeer met ruimte voor twee fixed base simulatoren. Tevens is toen de oude B737NG uitgefaseerd en is er een nieuwe B737NG simulator met aanzienlijk verbeterde software en hardware geïntroduceerd.

Eind 2023 heeft SimFlying wederom een mooie stap gezet. Een gloednieuwe Airbus A320 is aangeschaft die in het voorjaar van 2024 operationeel is. Hierdoor biedt SimFlying de Boeing 737 en Airbus A320 aan.

Het team van SimFlying

Mede-eigenaar

Matthijs Tissen

Matthijs is mede-eigenaar van SimFlying en eigenaar van VlieglesDeal. Matthijs is het liefst in de lucht. Hij heeft zijn PPL en vliegt regelmatig vanaf Vliegveld Hilversum. In het verleden heeft hij Nederland vanaf Flight Level 1200 gefotografeerd, zie ook FL1200.nl.

Mede-eigenaar

Toby Enzerink

Toby is mede-eigenaar van SimFlying. Daarnaast werkt hij als consultant bij AirHub waar hij zich bezighoudt met de inrichting van het luchtruim voor onbemande en bemande luchtvaart. Toby heeft een achtergrond in de bemande luchtvaart met de studie Aviation Flight Operations Engineering. 

Oprichter

Peter de Graaf

Peter is de oprichter van SimFlying. Jarenlang heeft hij met passie aan SimFlying gewerkt. Toch is Peter niet volledig gestopt. Hij is namelijk betrokken bij het onderhoud van de simulator en het uitwerken van trainingsprogramma’s.

Instructeurs

Dan Aardema

Dan heeft met 21.500 vlieguren ruime ervaring in de burgerluchtvaart. Hij vloog de B737 classic en NG voor Air Holland, easyJet and Norwegian. Sinds 2020 vliegt Dan als Training & Check Captain op de B737 voor een Europese cargo airline. Dan is al sinds 1998 captain, hij is een enthousiaste instructeur die het enorm leuk vindt om instructie te geven aan (aspirant) vliegers. Dan is een bevoegd B737 Type Rating Instructor (TRI).

Daniel Valencia

Daniel is een gedreven en enthousiaste professional met een zeer brede interesse. Afgestudeerd aan de AIS FA, begon hij op de Jetstream 32 te vliegen. Inmiddels twee airlines verder, vliegt hij op de B737NG. Ruime ervaring in het begeleiden en motiveren van verschillende soorten mensen, inclusief mensen met vliegangst. Bij Daniel schijnt altijd de zon en met deze passie wil hij graag mensen inspireren met de mooie wereld van luchtvaart.

Jelle Visser

Jelle is al 15 jaar werkzaam bij een grote Nederlandse reisorganisatie. Hij heeft daar gevlogen op de Boeing 767, Boeing 787 en nu als gezagvoerder op de Boeing 737. Daarnaast is Jelle enthousiast BBQ’er, waarmee hij graag een goed stukje vlees op tafel zet. Zijn doel tijdens het instructie geven, is dat hij jullie net zo enthousiast voor de luchtvaart kan maken als dat hij is!

Jente Nolten

Jente komt uit een echte vliegfamilie, zijn vader en broer zijn ook piloot. Van jongs af aan heeft hij daardoor kennis kunnen maken met de cockpit. Daarom wist hij dat ‘ie piloot wilde worden en is hij sinds mei 2022 afgestudeerd commercieel piloot bij EPST. Als instructeur bij SimFlying wil ik graag mijn enthousiasme overbrengen op aspirant-piloten.

Maarten van Walt Meijer

Maarten vliegt al ruim 25 jaar voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Hij is ooit begonnen op de 737 classic en is sinds 2006 captain op de Boeing 737 NG.
Daarnaast is hij uitgecheckt op Innsbruck en Salzburg. Hij neemt je graag mee naar deze bestemmingen.

Rens van Dijk

Rens heeft altijd al geweten dat hij vlieger wil worden. Deze droom heeft hij dan ook nagejaagd in 2014 toen hij is afgestudeerd aan de NLS. Inmiddels is Rens 5 jaar werkzaam bij een Nederlandse vliegmaatschappij en geeft hij ook instructie aan collega-vliegers. Naast zijn enthousiasme voor het vliegen zet Rens deze ervaring ook graag in voor (aspirant-) piloten bij SimFlying!

Delano Baas

Delano vliegt sinds begin 2023 bij TUI. Hij had altijd al als droom om piloot te worden. Zodoende begon hij in 2020 aan zijn vliegopleiding in Noorwegen. Naast zijn baan in de cockpit en zijn privéleven vindt hij het leuk om vliegfanaten een leuke dag te bezorgen of ze voor te bereiden op een grading in de simulator bij SimFlying.