Maak kennis met SimFlying

SimFlying biedt de mogelijkheid om tegen een scherp tarief te vliegen in een Boeing 737-simulator. Of dat nou voor professionele trainingen is, of voor de fun, onze instructeurs helpen je graag.

Over ons

Boek nu een simsessie

In 2011 is SimFlying opgericht door Peter de Graaf en eind 2012 werden de eerste klanten ontvangen. In de loop der jaren is SimFlying organisch sterk gegroeid, wat in 2018 en 2019 leidde tot een praktisch volgeboekte agenda, veelal assessment-trainingen voor professionals.

Vanaf maart 2020 t/m juni 2021 is SimFlying gesloten geweest vanwege de coronapandemie.
Halverwege 2021 heeft Peter het stokje overgedragen aan Toby Enzerink & Matthijs Tissen, alhoewel hij nog altijd actief op de achtergrond sim-technicus is. Samen met een team van enthousiaste instructeurs draait SimFlying weer op volle toeren.

 

Het team van SimFlying

Mede-eigenaar

Matthijs Tissen

Matthijs is mede-eigenaar van SimFlying en eigenaar van VlieglesDeal. Matthijs is het liefst in de lucht. Hij heeft zijn PPL en vliegt regelmatig vanaf Vliegveld Hilversum. In het verleden heeft hij Nederland vanaf Flight Level 1200 gefotografeerd, zie ook FL1200.nl.

Mede-eigenaar

Toby Enzerink

Toby is mede-eigenaar van SimFlying. Daarnaast werkt hij als Drone Consultant bij AirHub, en heeft hij een achtergrond in de bemande luchtvaart met de studie Aviation. 

Oprichter

Peter de Graaf

Peter is de oprichter van SimFlying. Jarenlang heeft hij met passie aan SimFlying gewerkt. Toch is Peter niet volledig gestopt. Hij is namelijk betrokken bij het onderhoud van de simulator en is zo nu en dan als instructeur te vinden bij SimFlying. 

Instructeurs

Jente Nolten
Instructeur Boeing 737NG

Jente komt uit een echte vliegfamilie. Van jongs af aan heeft hij daardoor kennis kunnen maken met de cockpit. Daarom wist hij dat ‘ie piloot wilde worden en is hij sinds mei 2022 afgestudeerd commercieel piloot bij EPST. Als instructeur bij SimFlying wil ik graag mijn enthousiasme overbrengen op aspirant-piloten.

Daan Ziel
Instructeur Boeing 737NG

Daan is in 2017 afgestudeerd bij de AIS Flight Academy. Daarna heeft hij als First Officer bij 2 verschillende airlines gewerkt. Sinds december 2019 is hij werkzaam als First Officer op de B737 NG/MAX bij een grote Nederlandse reisorganisatie. Daan heeft het altijd al leuk gevonden om mensen te vertellen over de luchtvaart en maakt graag een praatje met passagiers die voor of na de vlucht even in de cockpit willen kijken. Als instructeur bij SimFlying hoopt hij een mooie en leerzame ervaring op de B737 te kunnen geven, voor zowel de beginner als professional.

Daniel Valencia
Instructeur Boeing 737NG

Daniel is een gedreven en enthousiaste professional met een zeer brede interesse. Afgestudeerd aan de AIS FA, begon hij op de Jetstream 32 te vliegen. Inmiddels twee airlines verder, vliegt hij inmiddels op de B737NG. Ruime ervaring in het begeleiden en motiveren van verschillende soorten mensen. Bij mij schijnt altijd de zon en met deze passie wil ik graag mensen inspireren met de mooie wereld van luchtvaart.

Lavignia Vlug
Instructeur Boeing 737NG

Lavignia is in april 2021 afgestuurd als commercieel piloot bij EPST. Naast flinke ervaring met instructie geven tijdens sportlessen, vind ze het super leuk om dit nu ook in de vliegwereld te mogen doen. Haar motto tijdens haar sportlessen is “ieder kan meedoen op zijn of haar eigen niveau” en zal dit ook toepassen tijdens het vliegen.

De simulator

De Boeing 737 is een van de meest gebruikte vliegtuigtypen in de wereld. Grote kans dat je hiermee naar je vakantiebestemming vliegt! SimFlying’s B737-800NG flightsimulator is in eigen beheer ontwikkeld. De flightsimulator is een tot in details natuurgetrouwe full-scale cockpit van een Boeing 737-800. De simulator maakt gebruik van speciale professionele software zodat het vlieggedrag en de krachten op de stuurorganen erg realistisch is.

Lees meer over onze simulator