Zelf vliegen in onze Boeing 737NG-simulator

Geen ervaring vereist

Je krijgt instructie van echte piloten, die in hun dagelijks leven honderden passagiers van A naar B vliegen. Naast hun uitgebreide kennis zijn ze getraind om juist die kennis zo goed mogelijk over te brengen. Wil je meer weten over de instructeurs, ga da naar de over ons-pagina.

Onze simulator is met veel tijd en moeite zo realistisch mogelijk gemaakt. Dagelijks komen er bij ons piloten trainen om hun skills op peil te houden, dat zegt een hoop over het hoge realisme-niveau. Sommige onderdelen komen zelfs uit een uitgefaseerde Boeing 737!

Soortgelijke simulatoren kosten doorgaans ruim €200 / uur. Ons starttarief is €150 voor 1.5 uur, een behoorlijk verschil dus. Wij kiezen er bewust voor om onze tarieven zo laag mogelijk te houden, zodat het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is.

Piloot voor een dag!

Wil(de) je altijd al piloot worden? Of wil je zelf eens ervaren hoe het is om een groot verkeersvliegtuig veilig aan de grond te krijgen? Boek dan een sessie in de Boeing 737NG simulator van SimFlying!

De sessie
Onder toeziend oog van de instructeur ga je een vlucht maken van A tot Z. De route? Die bepaal jij! Je kan kiezen uit praktisch elke luchthaven ter wereld. Leuke routes zijn bijvoorbeeld van Turijn naar Genève, door de Alpen heen. Of van Brussel naar Schiphol.

Nadat je bent opgestegen begeleidt de instructeur je met het vliegen naar de bestemming. Je kan hierbij gebruik maken van de automatische piloot óf, als je dat wil, het vliegtuig volledig ‘op de hand’ vliegen. Na een tijdje zet je de nadering in, hierbij neem je de descent checklist door om ervoor te zorgen dat alles correct geconfigureerd is voor de landing. Het spannendste onderdeel, de landing, is tegelijkertijd het lastigst. Het draait erom het zo goed mogelijk volgen van het vooraf geprogrammeerde vliegpad in combinatie met de juiste snelheid. Oefening baart kunst!

Na afloop van de sessie ontvang je van de instructeur een gepersonaliseerd doopvluchtcertificaat!

Info

  • De boekingsduur is vanaf 1.5 uur tot 4 uur. De vluchtduur van 2 uur + uitgebreide briefing is het meest gekozen. 2 uur simulator vliegen stelt je in staat om meerdere starts en landingen te maken.
  • Een boeking is voor maximaal vier personen. Wil je met meer personen komen? Bekijk dan onze groepsarrangementen.
  • De minimumleeftijd bedraagt 14 jaar. Is de persoon in kwestie jonger dan 14 jaar? Neem dan even contact met ons op.
  • Je kan gratis voor de deur parkeren
  • Inclusief koffie/thee/fris.

Tip: bij het boeken kan je kiezen voor de ‘Uitgebreide briefing’ van zo’n 30 minuten. Zeker als je nog geen ervaring hebt is dit een aanrader. In dit halfuur legt de instructeur zoveel mogelijk uit over de besturing en de knoppen in de cockpit. Hierdoor weet je beter wat je te wachten staat en heb je meer het gevoel dat je zelf volledig in control bent.

Wist je dat?
De Boeing 737 is het meest geproduceerde verkeersvliegtuig ter wereld, er zijn er meer dan 10.000 van gebouwd en dagelijks vliegen er duizenden 737’s door het wereldwijde luchtruim. De simulator, een nauwkeurige replica van de cockpit, voorziet in alle operationele systemen en instrumenten van de Boeing 737 Next Generation, de derde generatie van dit vliegtuig.

Compleet dagje uit
Combineren je boeking bij SimFlying in Aalsmeer met een bezoek aan de beroemde Aviation Megastore (tevens in Aalsmeer). Natuurlijk valt een bezoek aan Schiphol niet te vergeten! Ga vliegtuigspotten vanaf de spottersplek bij de Polderbaan of bekijk de vliegtuigen aan de gate van dichtbij vanaf het Panoramadek.

Cadeau

Wil je niet persé zelf vliegen maar ken je iemand die altijd al piloot wilde worden? Boek dan een simsessie voor hun of geef ze een cadeaubon cadeau. Met de cadeaubon kan de ontvanger t.z.t. zelf een afspraak maken.