Geschiedenis

Oprichting SimFlying (2012)

SimFlying is in november 2012 opgericht door Peter de Graaf. Wat begon als een hobby, liep uit tot de bouw van een volledige replica van een Boeing 737NG-simulator. Tot aan de coronapandemie groeide het bedrijf steeds verder, met veel terugkerende klanten, die vandaag de dag nog steeds komen vliegen. Zowel beginners als professionals wisten (en weten) SimFlying te vinden. Peter was zowel verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, maar was ook de enige instructeur. Daarnaast deed Peter ook zelf het onderhoud van de simulator, een drukke baan!

Overname SimFlying (2021)

Na 9 succesvolle jaren geeft Peter de Graaf het stokje over aan Matthijs Tissen en Toby Enzerink. Zij nemen SimFlying over, waarbij Peter nog op de achtergrond actief is gebleven. Matthijs en Toby hebben SimFlying vervolgens een nieuw leven ingeblazen. Een nieuw logo, nieuwe website, verbeterde online zichtbaarheid en een nieuw team van instructeurs. De start van vele mooie stappen in de daaropvolgende jaren.

Verhuizing naar Aalsmeer (2023)

In de zomer van 2023 heeft SimFlying een grote stap gemaakt. SimFlying is verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand in Aalsmeer. Waar de vorige ruimte geen airconditioning had, de locatie enkel bereikbaar was per buitentrap en plek was voor ‘slechts’ één simulator, is nu een grote upgrade gemaakt. Het pand in Aalsmeer beschikt over twee verdiepingen, beide voorzien van airconditioning, met voor de deur meerdere parkeerplekken. Daarnaast biedt de ruimte niet alleen plek voor twee simulatoren, maar ook heeft SimFlying een vergaderruimte gerealiseerd.

ons bedrijfspand

Nieuwe Boeing 737-simulator (2023)

Naast het nieuwe pand heeft SimFlying ook een nieuwe Boeing 737-simulator aangeschaft! Na jarenlange trouwe dienst werd de oude 737 in de zomer van 2023 uitgefaseerd. De nieuwe simulator beschikt over vernieuwde hardware, professionele software, maar ook over een gloednieuw visual systeem met laserbeamers. Dit maakt de hele ervaring nog beter dan voorheen. 

In april 2023 kwam de simulator aan in SimFlying’s pand te Aalsmeer. Na 2 maanden hard werken werden de eerste klanten in juni 2023 verwelkomt. Tot op de dag van vandaag blijft SimFlying werken aan het continu verbeteren van de simulator.

Opening nieuwe locatie! (2023)

In de zomer van 2023 was het zover! SimFlying werd na een korte sluitingsperiode (in verband met de verhuizing) heropent door de eigenaren Matthijs & Toby. Samen met de buurman in Aalsmeer werd een mooie, zonnige BBQ georganiseerd en kregen de bezoekers, relaties en investeerders, de kans om in het nieuwe pand en in de nieuwe simulator te kijken. Een groot succes en de start van een nieuw SimFlying!

Nieuwe Airbus A320-simulator! (2024)

SimFlying is niet stil blijven zitten. Slecht een half jaar na de verhuizing en de introductie van de nieuwe Boeing 737-simulator plaatste SimFlying in december 2023 een bestelling voor een gloednieuwe Airbus A320-simulator. Begin maart zijn we dag in, dag uit bezig geweest met het assembleren en configureren van de simulator. Met 4K-laserbeamers en orginele cockpitstoelen is de A320 een zeer hoogwaardige simulator geworden.