Virtual type rating A320 & B737

Leer de Airbus A320 of Boeing 737NG vliegen in onze simulator tijdens drie leerzame én leuke avonden.

In een notendop:

  • Drie doordeweekse avonden (18.30 – 21.00);
  • Uitgebreide briefing vooraf met echte piloten;
  • Leer de Airbus of Boeing echt kennen;
  • Vlieg na afloop thuis met meer kennis en kunde;
  • €240 per persoon (= €80 per avond).

De drie avonden samengevat

Basics A320/B737

Tijdens de eerste les leer je o.a. de filosofie van de Airbus en hoe de cockpit is ingedeeld. Je leert de technieken voor ‘stick handling’ en de manier waarop je de instrumenten kunt uitlezen. Niet is leuker dan ‘op de hand’ vliegen!

Takeoff, climb & cruise

Het vliegen van een voorgeschreven vertrekroute (SID) en het netjes uitvoeren van takeoff is moeilijker dan het wellicht lijkt. In deze les leer je hoe je de luchthaven kaarten moet toepassen en hoe je valkuilen bij het vliegen van een SID vermijdt.

Descent & landing

We laten je kennismaken met de verschillende typen approaches en met de timing en volgorde van belangrijke handelingen. Deze lesmodule is pittig, maar het geeft je vaardigheden en kennis een flinke boost.

De sessies worden verzorgd door een A320 of B737 type rated verkeersvlieger die naast zijn vliegende baan bij ons instructie geeft.

De cursus is bedoeld voor in totaal drie deelnemers, wat betekent dat je de cursus samen doet met twee onbekenden maar likeminded luchtvaartfanaten. Tenzij je je natuurlijk met één of twee vrienden hiervoor opgeeft.

De kosten bedragen €240 per persoon, dat is dus €80 per avond. Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier:

De cursusavonden van juni en juli zijn inmiddels volgeboekt.
Meld je via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief waarin we de nieuwe data voor de Virtual Type Rating avonden in september aankondigen!

Nieuwsbrief aanmelding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief met gemiddeld één keer per maand alle nieuwtjes rondom SimFlying inclusief af en toe een last minute deal.

Please wait...

<span style="color: #339966;">Bedankt voor je aanmelding!</span>