Speciaal programma voor vliegangst

SimFlying heeft een speciaal 1-op-1 programma voor mensen die hun vliegangst willen verminderen. Gedurende dit programma word je begeleid door een van onze ervaren instructeurs. Hij neemt je mee in een vlucht in onze simulator, nadat jullie opgestart zijn met een kop koffie of thee.

Onze vliegangst training wordt gegeven in onze briefingruimte en realistische flight simulatoren. 

Onze trainers zijn echte piloten en nemen je mee in de wereld van de luchtvaart. Alles wordt afgestemd op jou angs(en)!

De training is enkel voor jou en een vriend of familielid. Zo kunnen we ons volledig focussen op jou angst(en).

Deze training is geschikt voor deelnemers waarbij reeds bekend is waar de angst voor het vliegen hoofdzakelijk vandaan komt, denk hierbij aan: angst voor turbulentie, voor het neerstorten of bijvoorbeeld specifiek de landing. De trainingsduur is 2.5 uur en kost € 275, en wordt ingericht op basis van jouw behoefte. 

Boek hier je vliegangst training

Onze simulatoren

Airbus A320 

Wij werken met een geavanceerde Airbus A320-simulator. Dit vliegtuig wordt sinds 2024 gevlogen door Transavia in Nederland. Ook KLM stapt in de zomer van 2024 stapsgewijs over naar de Airbus A320-serie. Deze simulator sluit daarmee goed aan bij de ontwikkelingen in de luchtvaart. 

Lees meer over de Airbus A320

Boeing 737

Ook werken wij met de Boeing 737NG. Dit vliegtuig wordt op dit moment (nog) door veel Nederlandse luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Grote kans dus dat je hiermee op korte termijn gaat vliegen naar je vakantiebestemming. 

Lees meer over de Boeing 737

Hoe ziet de vliegangst training eruit?

Je start altijd aan tafel met een kennismaking met onze instructeur, onder het genot van een kop koffie of thee. We vertellen je onder andere over het belang van veiligheid in de luchtvaart. We focussen ons niet alleen op ‘ongevoelige’ getallen en percentages, maar vooral op jouw beleving. We kijken naar alles wat er gebeurt tijdens een vlucht. De uitleg wordt afgestemd op wat jij nodig hebt om jouw vliegangst te overwinnen. Vliegangst kan namelijk in verschillende vormen aanwezig zijn.

Wanneer jij er klaar voor bent, neem je samen met de instructeur plaats in de simulator. Er gebeurt dan nog niets, je gaat eerst alleen even zitten en de indrukken van de cockpit in je opnemen. De instructeur geeft meer informatie en uitleg over het vliegen.

De volgende stap is dat we gaan simulator vliegen (alleen als je er klaar voor bent!). We bouwen het rustig op en we laten verschillende systemen zien, zoals de automatische piloot. Ook leggen we je uit wat er allemaal in de cockpit gebeurt tijdens een vlucht. Voelt het goed? Dan kan je zelf ook nog een stukje vliegen onder begeleiding van onze instructeur!

Na afloop van de vlucht volgt er een nabespreking waarbij er voldoende tijd is om vragen te stellen. Heb je vooraf wensen? Geef dit dan aan tijdens de boeking, dit helpt ons met de voorbereiding van je vliegangst training.